9.5.20

Приказка в бъдещето



Имало едно време един народ със сложна история - възходи и падения, грехове и мъка, дух и просвета. По онова време този народ притежавал “народно творчество” във времена, в които светът буквално се е избивал за авторско и интелектуално право, патенти и етикети. Една легенда гласяла, че когато този народ се събуди, човечеството ще навлезе в следващ етап от развитието си. Сложното било, че този народ по принцип бил буден и от време на време си спял. И така Дядо Господ не можел да планира с точност ерите и инсталирането на новите версии в човека. Свикал Дядо Господ на един стендъп Пожарникар-българина и Холивуд-американеца да им покаже неговото ИИй - ексклузивно демо на най-новия Ай Хек Бот и да им сподели, че народът е трябвало да бъде събуден в неделя, а срещата се провеждала вторника след неделята?! Ботът бил на сервиз и се забавил, бъг според Дядо Господ и “така е по договор” според Мусала Софт. Кой е бил прав има отделни легенди.
Голямото предизвикателство, което стояло пред нашите герои е как да събудят този народ, при положение, че той тъкмо се бил унесъл в дрямка на дивана след като изгледал вечерния епизод на Бай Фър Крадър [не-се-знае-кой-сезон]. ИИй Бот веднага докладвал, че точно в момента е най-сладкият сън и ще е много трудно, но те се заели с великата задача да поведат човечеството към Потопа - така наричали инсталациите, останало от първите версии преди 42ра, когато Дядо Господ нямал пари за сървъри и се е налагало да трие и да си дефрагментира дисковете с всяка инсталация и в същото време трябвало да спестява средства, за да има да си плати на управленяците на този народ, защото техния лиценз бил най-скъпия. Дядо Господ с гордост ползвал техните библиотеки. Такава сложност на изчисленията само този край на системата успявал да покаже и само тези библиотеки се справяли с натоварването.
Разбира се, както при всяка инсталация, нещата се объркали. Какво точно се е объркало, как се е оправило, кое е сработило, само се гадаело и са се пишели реферати от първи клас в училище. Специално за този Потоп била подписана конвенция, която гласяла, че в името на Мистерията и Еволюцията, инсталирането на нови версии става само с включен Доклад на режим “CRITICAL”. Дядо Господ и целият технически състав на Потопа видяли единствено служебните съобщения за начало и край на инсталацията.
В цялата история имало намесена и една жена, появява се в анализите като Русата Цена. На каква точно позиция е била в екипа само Дядо Господ знае. Следователно има и много легенди на тази тема. Нейн е бил къмита, с който тя слага обновена версия на глава “български народни хора̀”.

Следва продължение...